Фон дьо тен Diorskin Nude Air Serum

Избягвам да пиша ревюта за козметика по няколко доста оснавателни причини.

Не смятам, че съм достатъчно компетентна по въпроса, не съм сигурна дали давам полезни насоки и вероятността да поднеса скучна информация, е доста голяма.

Когато обаче попадна на толкова хубав продукт, ми се иска да го запозная с повече хора. Разбира се, “хубав” е наистина относително понятие и варира буквално от човек до човек.

Фон дьо тенът за мен е един от най-важните продукти, когато става въпрос за грим, дори и ежедневен такъв. Той е базата, която кара или лицето да изглежда свежо, или пък причината някой да ви пита със загриженост “Какво ти се е случило?!”

Дали ще се наслоява в малките бръчици на клепача, ще промени цвета си през деня или просто ще придаде още по-неравномерен тен и ще избледнее – има толкова причини един ФДТ да не е добър, че в някакъв момент често се примиряваме и просто избираме по-малкото зло според бюджета.

И след тази обширна встъпителна реч, нека преминем към ревюто на един доста по-различен ФДТ, който за мен има пооочти магични свойства.

Фон дьо тен Diorskin Nude Air Serum

DSC_0463.jpg

Моята кожа е нормална към комбинирана. Основният ми проблем при избора на ФДТ е лъщенето на Т-зоната след няколко часа. Тъй като нямам други проблеми (акне, белези, петна и тн), за мен лично това е и горе-долу основният ориентир доколко един ФДТ или пудра са подходящи. Споделям тази иначе скучна подробност, защото един продукт може да е подходящ за мен и изключително неподходящ за вас или обратното. Типът кожа в известен смисъл е ориентир да прецените доколко следващите насоки ще са ви полезни.

Покривност и завършек: Фон дьо тенът е с лека до средна покривност. Използван самостоятелно (без пудра например) според мен е изключително подходящ за лятото и въобще по-топлите месеци. През зимата, лично аз предпочитам нещо малко по-покривно. Завършекът му е кадифен – нито матов, нито блестящ, и придава здрав и свеж вид на лицето.

Макар че покривността му е сравнително лека, напълно достатъчно е за лицето да придобие равномерен и естествен тен (на мен са ми достатъчни една, максимум две дози от апликатора, като винаги нанасям и на шията). И като казвам естествен – това е едно от многото неща, които толкова ми харесаха в този ФДТ. Няма лъщене, няма изкуствено туширан и матов завършек тип маска, не оксидира (не оранжавенее) дори след цял ден носене. Усещането е за равномерен тен и фин, сатенен завършек.

Първият път, когато го нанесох, бях спала само няколко часа и честно, изглеждах като първокласник в грипен сезон. След като го сложих, придобих толкова свеж вид, че чак леко приповдигнато се усмихнах на огледалато. Въпреки че не съм привърженик само на ФДТ, без каквито и да е други продукти (бронзант, руж или контур), този бих го носила с удоволствие и напълно самостоятелно.

Аромат и текстура: Ароматът е едно от малкото неща, които не ми допаднаха особено. За съжаление не мога да го сравня с нищо, но е далеч от обикновено изисканите и по-парфюмирани алтернативи. Бързо избледнява обаче, така че не се налага дълго да му свиквате.

Diorskin Nude Air се води флуид и е точно такъв. За мен беше много приятна изненада, че въпреки доста течната си формула, има толкова добра покривност.

Опаковка: Сега ще ви призная нещо, с което никак не се гордея – когато избирам козметика, за мен е от изключително значение опаковката. До толкова, че съм склонна да избера по-малко качествения продукт, ако ми харесва повече как изглежда. За щастие, не съдя нито книгите, нито хората на същия принцип, но за козметиката се оказва, че съм безсилна.

В този смисъл, си беше направо любов от пръв поглед – толкова красива, нежна и елегантна опаковка, която в съчетание с пудрата от същата серия са си направо радост за очите.

Цвят: Този, който поръчах аз е 023 Peach. Да, поръчах. По интернет 😀 Без предварително да съм тествала мостри и направо си е като козметичен хазарт 😀  Но за моя най-приятна изненада се оказа, че цветът ми пасва точно. Кожата ми е доста светла. Всъщност е толкова бледа, че баща ми често ме пита “Болна ли си?” като ме види без грим, така че както разбирате, 023 Peach е от по-светлите тонове. Има много красив и нежен леко розов подтон, който на моят сивкав тен придава свеж вид.

Заключение: Въпреки средната си покривност, изравнява тена и придава мек сатенен завършек. Издържа цял ден и дори използван самостоятелно е достатъчен, за да се погледнете с усмивка в огледалото. Ароматът му не е от най-приятните, но пък бързо изветрява. Опаковката е истинско бижу.

Бих ли си го купила отново? Ако го бях взела в по-топъл сезон, отговорът ми щеше да е категорично да. Тъй като го използвам сега, през зимата, когато предпочитам по-плътна покривност, не бях така убедена. Това обаче рязко се промени след като използвах и пудрата от същата серия. В комбинация с фон дьо тена мисля че са ми новата любима двойка и към този момент не бих ги сменила.

DSC_0464

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

One thought on “Фон дьо тен Diorskin Nude Air Serum”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s