Пудра Diorskin Nude Air

В предишната публикация ви разказах малко повече за фон дьо тена на Diorskin Nude Air и как в комбинация с пудрата от същата серия са ми новата любима двойка. Защо това е така, ще разберете в следващите редове.

Пудра Diorskin Nude Air

DSC_0454.jpg

Тази компактна пудра е с изключително лека формула, която защитава кожата, като в същото време й позволява да диша. От Dior казват, че изгражда ‘smart fabric  shield’ (буквално умен щит), който пази кожата от замърсяванията, без обаче да запушва порите.

Покривност: Много малко количество от продукта е необходимо, за да се покрие цялото лице. В описанието пише, че може да се наслагва на проблемните места, но лично за мен естественият ефект се губи и вече се забелязва леко наслояване. Дори с това наслояване обаче, пудрата не се задържа в малките бръчици. Бих я определила като средна до висока покривност (в зависимост от броя нанасяния), за разлика от фон дьо тена от същата серия, който е с лека до средна.

Завършекът е мек и кадифен. Лично аз предпочитам повече сатенен финиш и ако това въобще може да е отрицателна черта, мисля че е една от малкото за този продукт.

Както съм ви споменавала вече, имам смесена кожа и Т-зоната е проблем, който е видим само няколко часа след като съм си измила лицето – без значение дали съм нанесла грим или не. В този смисъл, пудрата на Diorskin беше една голяма и много приятна изненада. Дори след цял ден носене, без да я освежавам, разликата с друга пудра е огромна. Не мога да кажа, че след 12 часа челото ми остана перфектно матирано, но видимият ефект прилича повече на това да съм нанесла лек хайлайт, отколкото реално да лъщи. Ако мога така да се изразя – дори и с лек блясък, пак си изглежда матирано.

Цвят: В описанието на продукта пише, че е обогатена с прозрачни частици, така че перфектно да пасват на тена на кожата. В същото време, пудрата се предлага в няколко нюанса, като този който избрах за мен е 020 Light Beige.

Аромат: За разлика от фон дьо тена от същата серия, тук ароматът е съвсем лек и почти не се усеща. За мен това е плюс, тъй като не обичам силно парфюмираните продукти.

Опаковката е невероятно красива и идва в комплект с кадифен пауч, в който да носите пудрата в дамската си чанта без да се надрасква. Имайки предвид изцяло огледалното капаче на пудрата, това определено е плюс. Минус е, че каквото и да правите, винаги остават отпечатъци. В кутийката има още и кабуки четка, с която да нанасяте пудрата. Лично аз обаче използвам далеч по-мека такава. Любими са ми на Da Vinci – още от времето когато рисувах знам, че (за мен) са най-добрите, така че не съм се съмнявала че и серията им за грим е такава.

Заключение: Дори и след цял ден носене, лицето ми остава матирано и не променя цвета си. Въпреки естественият си вид, финишът по-скоро е кадифен, отколкото сатенен и това за мен поне е минус. Покривността е изключително добра, без да изглежда неествествено.

Бих ли си я купила отново? Да, но само в комбинация с фон дьо тена от същата серия. И двата продукта имат лека формула и цялостният ефект изглежда много по-добре, когато се използват заедно. Което, разбира се, не е никаква изненада, тъй като продуктите от една марка и по-конкретно от една серия, са създадени именно с тази идея.

DSC_0451.jpg

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s