От къде купувам аксесоарите, които снимам

Вярвам, че ако не бяха жените, икономика нямаше да съществува. Въобще цялото световно стопанство се движи от по-нежната и емоционална част от човечеството и в този безкраен световъртеж от мода, козметика и още хиляди неща, които трябват и не трябват, ще ви споделя няколко изпитани места, от които пазарувам, какво си взимам, както и какво избягвам да правя.

Има едно единствено задължително правило, което спазвам когато се отнася до пазаруване – Трябва да ми трябва. Няма такова “Ама неверояятно красиво еее и тоолкова намалено!!”. Тц. В такива моменти човек трябва да прояви силата на своя характер и когато срещне перфектната чанта да каже “Не, благодаря. Вече имам една (добре, де – няколко), която ми върши работа”.

Освен това не обичам да складирам предмети и да ги имам, заради самото имане. Колкото по-изчистени са шкафовете, толкова по-добре се чувствам. Ако не можете да се възпрете от пазаруване, лесен трик е да намалите шкафовете вкъщи – няма шкаф, няма място, няма проблем.

Как тогава изглежда така, сякаш съм събрала инвентара на половин магазин в снимките, които правя? 

На първо място, колкото и минималистичен живот да се опитвам да живея, аз съм прилична кифла на 30 години, която работи неадекватно много и която през последните няколко години е посъбрала известно количество козметика и аксесоари, която поддържам във фотогеничен вид (не умишлено. недостатък на характера ми е). Сигурна съм, че малко или много и с вас е така. Любимото червило, което няма да изхвърлите или онзи пуловер, който отива с всичко. Така че, забравете синдрома “Нямам какво да облека (и съответно “снимам”)”, погледнете истината в очите и си признайте, че имате повече от достатъчно неща в гардероба си и дамската чанта, които може да използвате за тази цел. В комбинация със сутрешното ви кафе в красива чаша или кексът от майка ви, не ви трябва нищо повече за една добра снимка.

Отделно от това, съществена част се дължи на едно просто правило, за което ви разказах в предишната публикация – 60/30/10. Ако и вие го спазвате, ще изградите една разнообразна и привидно голяма колекция за снимки, която да поберете в една прилично средна кутия.

А ето откъде съм събрала нещата за моята такава кутия:

  • asos.com – За всичко. Откакто го открих, пазаруването доби съвършено нов смисъл и рядко купувам нещо от реален магазин. Безплатна доставка, безплатно връщане, артикули започващи от долар и стигащи до хиляда (ако сте ударили някой джакпот), от обеци до чинии – стига да имате достатъчно време да разгледате безкрайните страници с предложения, винаги може да намерите добри и бюджетни попадения за гардероба, кухнята, мъжа, децата, жената и колата. От тук взимам почти всичко, което виждате по снимките.
  • hm.com – Стоки за дома. От тук рядко пазарувам онлайн, защото доставката им е бавна, връщането е трудно, а цените не са от най-конкурентните (и пак да кажа – говорим за онлайн магазина, и за Home секцията им само). Въпреки това, когато има намаление, поглеждам какво ново има.
  • fashiondays.bg – Мода. Даа, знам че са по-скъпи. Но със същата убеденост знам и че когато правят намаления, реално се случват такива, така че на официални празници като рожден ден, трети март и ден петък, поглеждам и в техния сайт. От тук обикновено пазарувам чанти и часовници.
  • kreo.bg – Стоки за дома. И те попадат в по-скъпите опции, но имат наистина страхотни попадения и от време, на време си позволявам по някое малко бижу от колекциите им. Чашата със златен кант, която слагам на толкова снимки например е именно от там. Пазарувам от физическия им магазин основно.
  • boots.uk – Козметичен магазин. Ето това беше откритието на Черния петък тази година за мен. Невероятно разнообразие от марки, намаления, комплекти и любимите ми Ted Baker във формата на козметика. Именно за черния петък поръчах един козметичен комплект от там, който ми излезе цифром и словом 73 лв, а съдържаше повече от необходимото – от душ гел, през крем и лосиони, спирала, червила, бронзант, молив и няма да изреждам още колко неща, които освен невероятно качествени, са и безкрайно красиви.

 

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

One thought on “От къде купувам аксесоарите, които снимам”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s