Best of Nudes – Сет Мини Червила на Kat Von D

Най-смелите ми експерименти в света на грима се простират до това да изпробвам нов цвят червило, който обикновено е нюд. Ама съм смела, а?!

Затова когато видях сетът от минита на Kat Von D, всички все в тази гама (да, някои са толкова нюд, че трябва да изкараш цяло лято на плажа, за да изглеждат близки до тена ти), нямаше и минута съмнение дали искам да ги пробвам или не. Изключително голям почитател на минитата съм, на каквото и да е, просто защото свършват сравнително бързо и мога да опитам повече и различни продукти преди да ми омръзнат.

DSC_0080-copy.jpg

Best of Nudes Mini Studded Kiss Crème Lipstick Set

Завършек: Сатенено-матов.

Текстура: Първоначално червилата се усещат изключително сухи и в известен смисъл – по-трудни за нанасяне (поне при мен). Особено Piaf, който има брокатени частици. Предполагам това би могло да помогне за по-прецизното нанасяне по контура, но на мен поне не ми допадна. Така или иначе, само след няколко минути върху устните, текстурата става по-кремообразна и лека и от тук идва и сатененият завършек. Все пак имайте предвид, че ако устните ви са напукани или просто имат леки неравности, това НЕ е вашето червило.

Пигментация: Определено с едно нанасяне няма да се постигне наситен цвят. При мен са нужни поне две, но ако прекаля се забелязва наслояване, което не изглежда никак естествено.

Дълготрайност: Нямат дълготрайност, каквото и да твърдят в описанието. Дали ще хапнете или пийнете нещо или просто ще го разходите за няколко часа – червилото  изчезва, а устните остават леко сухи (характерно за матовите червила, но все пак).

Аромат: Лек и приятен, за мен това определено е плюс.

Опаковка: Мноого красива! Аз съм фен на рока и всичко свързано, така че това беше просто още един голям плюс при избора. Кат пише, че визията е вдъхновена от любимата й гривна и действително гилзата прилича точно на този тип гривни, които толкова носихме като (по-)млади.

Цветове: Цветовете, които виждате в гилзата не се препокриват съвсем с това, което стои на устните ви. Така например, определено мислех, че фаворит ще ми е Bow n Arrow (изглеждаше като перфектния нюд нюанс), но след нанасяне се оказа, че има студен оттенък. Ophelia пък беше много приятна изненада и всъщност това е и цветът, който нося пред последните седмици. Piaf, както споменах по-горе е с добавен брокат в лилаво-синята гама, което в съчетание с кафеникавата база просто не е моето. Останалите три – Crucifix, Sanctuary и Hawkwind стоят по поразително сходен начин, като в гилзата клонят повече към кафяво, докато на устните изглежда, че имат червен оттенък.

31629_alt4-2 copy
ПС Снимката в ляво, показваща цветовете е моя, докато тази в дясно е от сайта на Kat Von D.

Предимства: Заради текстурата това червило просто няма начин да остане по зъбите. Цветовете са наситени и плътни (след второ нанасяне), дори и най-светлите.

Недостатъци: Не ми допада усещането, което имат при нанасяне – сухо и леко изкуствено (и пак – нормално е за матови червила, но все пак). И въпреки че това се променя след няколко минути при допир с устните, го пиша при недостатъци.

IMG_2076-copy

Бих ли си ги взела отново: В лека дилема съм. Харесвам цветовете (въпреки че половината се оказаха неподходящи за мен), както и това, че не оставят следи по зъбите. Но липсата на дългострайност и усещането, което носят при нанасяне, ме разколебават. Още една точка за опаковката и май все пак клоня към “да”.

DSC_0078-copy

 

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s