Кремообразна пудра/бронзант/контур YSL Les Sahariennes

Обикновено през зимата използвам руж, а с повишаването на температурите се насочвам към бронзант/контур, който да създаде усещането, че хващам тен от слънцето, а не от монитора.

Предпочитам кремообразни контури, заради контрола, който предоставят при нанасяне. Минусът им е, че обикновено не стоят така естетсвено и изискват известни усилия да се слеят със заобикалящата среда.

Кремообразната пудра/бронзант/контур/последният да затвори вратата на Yves Saint Laurent съчетава в себе си няколко продукта и то по един много успешен начин.

DSC_0117

Yves Saint Laurent Les Sahariennes

Нанасяне: Идва в опаковка с четка и гъбичка (2в1), което позволява лесно нанасяне, в зависимост от предпочитанията. Ако използвате гъбичката, Les Sahariennes се превръща в бронзант, с който може да придадете приятен тен на цялото лице. С четката постигате прецизен контур, който все пак изглежда естествено и се блендва добре. На самата опаковка има упътване кое, как и за какво да го ползвате.

Цвят: Избрах тъмният 6 Sienne поради две причини – Нямам намерение да го ползвам като бронзант за цялото лице, а само като контур. Така че се спрях на доста по-тъмен нюанс, за да създаде достатъчно контраст.

И втората причина – този конкретно цвят беше доста намален. Прочетох в Интернет различни ревюта, че почти няма разлика в цветовете при нанасяне и дори и най-тъмният (въпросният 6) стои естествено заради лекото, полупрозрачно покритие. Така че за целта (контур) предполагах, че ще свърши чудесна работа и така се и оказа.

Все пак, колкото и леко покритие да има, ако смятате да го използвате като бронзант, по-добре си вземете цвят, подходящ за тена ви, а не по-тъмен от него.

Покривност и Завършек: Лека. Les Sahariennes оставя полупрозрачен филм, който обаче изравнява тена и леките несъвършенства. Кожата изглежда матирана, със съвсем лек сатенен завършек. В официалният сайт на марката пише, че оставя и бронзов “целунат-от-слънцето” ефект, но поне според мен, ако въобще има блясък, той е едва забележим. С моите 2 диоптъра, честно-казано такъв не видях.

Консистенция: Това, освен едно от многото предимства на продукта, си изглежда като чиста магия. Първоначално изглежда кремообразен и взет с четка, гъбичка или дори с върха на пръстите, остава такъв. Нанесен върху кожата обаче, само след няколко секунди добива вид на пудра, а до минута-две се слива перфектно, сякаш сте завършили грима с матиращ спрей.

Дълготрайност: При мен успешно изкара цял ден.

Аромат: Няма аромат. Или поне аз не усещам. Като ми мине пролетната алергия ще ви иформирам за промени.

Опаковката: Красива, удобна (има огледалце от вътрешната страна, достатъчно голямо за да се използва по предназначение), луксозна и стабилна.

Заключение: Les Sahariennes надмина очакванията ми. Обикновено продуктите 2362646 в 1 залагат на многото ефекти за сметка на качеството (и в следващите ревюта ще ви разкажа за един друг такъв на YSL), но в случая кремообазната пудра/бронзант/контур се справя чудесно с всички задачи и е нещо, което бих си купила отново.

 

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s