Коректор/Хайлайтър Yves Saint Laurent Touche Éclat

Touche Éclat на YSL има леко двойнствен характер. На официалната страница на марката е представен като хайлайтър, но често се промотира и за коректор, който би трябвало да се справя дори с тъмните кръгове под очите. Приложенията му действително са повече от едно, но доколко са успешни (при мен), може да прочетете в следващите редове.

За улеснение ще разглеждам този продукт като озаряващ коректор, но имайте едно на ум, че това съдържа в себе си толкова нюанса, колкото мартенското време навън.

Touche Éclat All-Over Brightening pen

Приложение: Може да използвате озаряващия коректор, за да прикриете тъмните кръгове под очите, като лек хайлайт на скулите, под веждата, над устните и тн, като коректор на зачервяванията, като туширане на неравностите и леко изравняване на тена, като корекция ако сте прекалили с ружа или бронзанта или просто като лек акцент на клепача, вместо сенки. Доста, а?

Това е на теория и звучи страхотно. На практика е и приложимо, но само ако нямате високи очаквания за покривността.

Покривност и завършек: Touche Éclat е представен като продукт с лека до средна покривност. Последната се постига (при мен) ако нанесете от него поне два пъти и пак е със съмнителен резултат.

Както и преди съм ви споменавала, при мен тъмните кръгове не са от недоспиване и див нощен живот, а се предават от майка на щерка няколко поколения вече. И за съжаление Touche Éclat не успя да се справи със задачата да ги покрие напълно.

От друга страна обаче, продуктът действително има озаряващ завършек и въпреки, че не покрива напълно тъмните кръгове, все пак лицето ми изглежда свежо и с мек блясък. Въобще, ако искате да се доближите максимално до ефекта “не нося грим, мен мама така ме е родила – естествено красива”, това е вашият продукт. Не прави маска, няма висока покривност, но пък озарява и придава усещането за наистина здрав и свеж вид на кожата.

С две думи – желаният ефект е постигнат, макар не по начина, по който евентуално сте очаквали.

Текстура: Текстурата му е изключително лесна за разнасяне – лека и нежна, дори да минете няколко пъти, няма опасност да се наслои във фините бръчици. Това е и един от големите плюсове, заради които бих си го взела отново.

Опаковка: Красива. Ма много. YLS имат едно от най-елегантното представяне на продукти и често се спирам на тях по тази причина. И, да, разбира се че не се гордея, че съдя продукта по опаковката, но пък и те рядко са ме разочаровали.

Цвят: Предлага се в няколко различни цвята и в зависимост от това за какво най-вече смятате да го използвате, може да изберете вашия. Аз взех доста по-светъл (№2) от този на фон дьо тена, който използвам.

Заключение: Мисля, че впечатленията ви от този продукт ще зависят най-вече от очакванията, с които тръгвате към него. Ако търсите коректор, който да се справи категорично с тъмните кръгове и петната, просто няма да се разберете. Но ако искате здрав, свеж и най-вече естествен вид, това е може би едно от най-добрите решения да го постигнете.

Ако търсите и хайлайтър, който драматично да подчертае скулите, очите, устните, също ще останете разочаровани. Ако искате обаче да изглеждате естествено озарени и така сякаш не ви трябва сън и кафе, за да блестите, със сигурност ще ви хареса.

Въобще, за разлика от кремообзната пудра/бронзант/контур Les Sahariennes на YSL, който успешно носи всички дини, коректорът/хайлайт Touche Éclat не се справя така блестящо (според мен, разбира се), но все пак си заслужава поради изброените по-горе причини.

Бих ли си го купила отново? Е, сега ще ви изненадам – определено бих. Това е може би най-противоречивото ревю, което съм споделяла с вас и ако не може да ме оправдаете – отдайте го на женската логика или ретроградния каквото е там в момента.

Озаряващият коректор Touche Éclat не се справя с проблемите, по начина по който очаквах, но се справя. Факт. И се справя така че да изглежда естетсвено. Според мен е дефиницията на “no makeup makeup” визията и перфектен и за по-топлите месеци от годината.

DSC_0127

 

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s