Catrice Plumping Gel Lipstick – 090 The Future is Femme и 020 My Lip Choice

Когато от Dodis ми изпратиха ПР пратката, съдържаща част от новата колекция на Catrice, вниманието ми веднага беше привлечено от червилото. Красива и семпла опаковка, която се оказа, че крие още по-красив и вдъхновяващ (буквално)  дизайн на самото червило.

Яркото, класическо червено е цвят, който толкова харесвам в гилза, но който рядко имам смелостта да разходя навън (забелязвате ли красивата ирония с надписа върху червилото Be Brave?!). Затова при следващата ми разхода до магазина се сдобих и с 020 My Lip Choice – невероятно красив нюд нюанс, който въпреки своите недостатъци, се оказа че е първото, което изваждам от чантата си, когато съм навън.

Така че в това ревю ще ви представя паралелно два нюанса:

Catrice Plumping Gel Lipstick – 090 The Future is Femme и 020 My Lip Choice

Завършек и текстура: Catrice Plumping Gel Lipstick е червило с гел текстура и хиалуронова киселина, което прави устните по-обемни.

020 My Lip Choice (Нюд): Веднага след нанасяне, се усеща гел текстурата, но след известно време червилото започва да попива и се усеща повече като балсам, отколкото именно като червило. Цветът също започва да избледнява, но пък устните видимо изглеждат хидратирани и с лек обем. В сайта на Catrice пише, че за оптимален ефект може да се използва молив за устни. Мен ако питате, ако държите устните ви да са очертани, използването на молив от пожелателно, се превръща задължително. Заради консистенцията му и пигментацията, просто няма как да го използвате и за очертаване. Дори и с заострения край. Но пък от друга страна, може да го нанесете съвсем спокойно и дори без огледало, което е голям плюс.

090 The Future is Femme (Червено): Успешно може да оформите контура и само с червилото. Както и при нюд нюанса, и тук след време започва да се “разтапя” върху устните, така че макар че не е задължителен, молив би бил плюс.

Пигментация: 

020 My Lip Choice (Нюд): Това, което не ми хареса е, че при нанасяне, цветът не е хомогенен. Няма равномерна покривност и дори да се опитате да го нанесете повече от веднъж, просто няма как да се постигне наситеност.

090 The Future is Femme (Червено): Противоположно на нюд нюанса, червеното е с наситен пигмент, който остава дори и след изтриване на червилото. Също, за разлика от другия нюанс, е хомогенен и покривна плътно и равномерно.

Дълготрайност: Не е много дълготрайно.

Интересно при нюд нюанса е как при нанасяне изглежда като червило, а с времето по-скоро като леко пигментиран балсам за устни. Чисто визуално и двете стоят чудесно, макар по различен начин.

Цвят:

020 My Lip Choice (Нюд): Перфектният нюд. Наистина. Мек, телесен нюанс за база, със съвсем лек прасковен подтон, който изглежда тоолкова свежо и красиво. С добавени частици, които отразяват светлината.

*Не съм сигурна дали се забелязва от снимката, но ако се вгледате, ще забележите, че червилото не покрива напълно устните и остават места без пигмент. Това, разбира се е толкова близък план, че едва ли дори мъжът ви ще ви гледа от такова разстояние. От нормална дистанция НЕ се забелязва и, както споменавам вече няколко пъти, стои естествено.

090 The Future is Femme (Червено): Наситен, плътен цвят, който стои много свежо. Чудесен е за пролетта и лятото.

Аромат: Много лек и приятен.

Опаковка: Много, ама много красива. Обикновено по-бюджетните продукти не залагат на външността, но това тук е ярко изключение – от гилзата, до самото червило, всеки детайл е изпипан.

Бих ли си го взела отново:

020 My Lip Choice (Нюд): Както ви споменах и в началото – когато съм навън, обикновено това е червилото, което използвам в последно време. Лесното му нанасяне (може и без огледало) и перфектният цвят компенсират недостатъците (неравномерно покритие и липса на дълготрайност), така че – да, бих си го взела. Но за ежедневно ползване. Ако искам очертани устни или такива с цвят – бих избрала друго.

090 The Future is Femme (Червено): Получавате чудесно свежо и плътно червило за съвсем разумна цена. Не бих си го взела, просто защото не е моят цвят, но ако беше – да, определено си заслужава.

 

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s