Dior Hydra Life – серум и крем и защо мазната и комбинирана кожа също имат нужда от хидратация

 

Ако имате мазна или комбинирана кожа и се впечатлявате от тоя факт, сигурно често търсите начини да туширате несравнимия блясък, който напира да се изяви. Обикновено свързвате хидратацията с още лъщене и в най-добрия случай подхождате съмнително към подобен тип продукти.

А не би трябвало. 

Мазната/комбинирана кожа се нуждае от хидратация не по-малко от сухата. Просто се нуждае от правилната хидратация.

Без да претендирам за задълбочени познания по темата, в общи линии се получава следното. Най-вероятно използвате продукти, които целят да матират кожата, като отнемат по един или друг начин излишния себум. Често тези продукти обаче действат на принципа “колкото повече – толкова повече” и всъщност изсушават. Кожата решава, че явно много ви е духал вятърът навън и започва производството на повече себум. Лицето видимо се омазнява по-бързо, започват да се появяват и други проблеми като пъпчици и разширени пори. И вие започвате да провеждате още по-настъпателна матираща грижа. Така колелото се завърта, докато една сутрин се събуждате и се чудите защо вече никакви кремове и почистващи средства не вършат работа на вашата невъобразимо мазна/комбинирана кожа.

А отговорът е много лесен – просто трябва хидратация. Ако я осигурявате на кожата си, тя няма да има нужда да произвежда допълнително себум и така ще постигнете този съвършен баланс, към който се стремите.

Хидратацията се постига по различен начин за различните типове кожа, така че не стига просто да си вземете първия хидратиращ крем, който ви се изпречи пред погледа. Той трябва да е съобразен с типа кожа, просто защото този вид грижа има различен състав и съответно действие според това дали кожата ви е суха, мазна, комбинирана, нормална или чувствителна.

След тази встъпителна реч, ви запознавам с два продукта, които (на мен) ми помагат за постигането на този дзен-матиран баланс:

Layer-932532783

Dior Hydra Life Fresh Hydratation – Sorbet Creme и Deep Hydratation – Sorbet Water Essence

Няколко пъти съм споделяла, че кожата ми понася само леки формули, затова освен, че предпочитам флуиди, ползвам и серуми. Серумът засилва ефекта на крема (и въобще грижата, която сте избрали), без да “натежава”. Така постигам резултата на по-силен и плътен крем, като избягвам отрицателните ефекти на същия.

За какъв тип кожа са подходящи: Нормална, мазна и комбинирана.

За какъв тип НЕ са подходящи: За суха кожа (от същата серия има друг подходящ крем за този тип кожа – Hydra Life Hydration Rescue Intense Sorbet Creme).

Каква е целта им: Да хидратират, да осигурят равномерен тен и свеж, здрав вид на кожата.

Текстура: Текстурата и на двата продукта е лека и попива бързо. При мен оставя и охлаждащ ефект. Веднага след нанасяне, кожата става гладка, мека и матирана.

Аромат: Според мен не е силен (а аз не съм фен на ароматизираната козметика като цяло) противно на доста мнения, които срещнах.

Опаковка: Стабилна (от стъкло) и, както пише и на опаковката, eco-friendly.

От колко време ги ползвам: почти 1 месец.

Резултат: След едно нанасяне, кожата е видимо хидратирана, дори и след като попият. След продължителна употреба, се постига равномерен тен и здрав и свеж вид на лицето – точно това, което обещават от Dior. Ползвам ги вече почти от месец (сутрин и вечер) и резултатът е че дори след края на деня и след като сваля грима и нанеса серума и крема, лицето ми изглежда така сякаш току-що съм се събудила – свежо и с равномерен тен. Няма следи от умора, а тенът ми не клони към студената гама. В същото време лицето е матирано, като до известна степен остава такова и през деня. Казвам до известна степен, защото макар и разликата да е очевадна (със и без), все пак не мога да кажа, че матира съвършено за по-дълъг период от време.

Положителни страни: Наред с обещаните предимства, нещо, което с изненада забелязах – изключително бързо се справя с несъвършенствата като малки пъпки или петна. За мен е изключитено голям плюс именно защото много кремове ми създават обратния ефект (поява на малки пъпчици и запушени пори). Наред с това, комбинацията от хидратиране и матиране създава перфектна основа за грим и често пропускам други бази.

Отрицателни страни: Ако сте с комбинирана кожа и на места кожата ви е прекалено суха, имайте едно на ум, защото серумът и кремът могат не само да матират, а и да изсушат кожата.

Заключение: Кожата ми е едновременно хидратирана и матирана и макар да не се борят пряко срещу бръчиците, лицето ми всъщност изглежда по-младо, тенът по-равномерен, а цялостният вид – по-здрав и свеж. Към момента, това е първият крем, който ползвам и който успява да постигне такъв цялостен положетелен ефект.

Basic-Squares

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

One thought on “Dior Hydra Life – серум и крем и защо мазната и комбинирана кожа също имат нужда от хидратация”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s