5 безплатни (и не чак толкова) Instagram приложения

 

Unfold

Приложението за темплейти

Това е първото приложение, което свалих и подобно на първата любов, която ръжда не хваща, така и това се оказа едно от най-използваните към днешна дата въобще.

В безплатната версия имате възможност да изпробвате няколко различни темплейта, с които добавяте текст и снимки.

В платената имате възможност да правите същото, но темплейтите са на определена тематика и повече хващат окото. Тези от типа “накъсана хартия” са най-актуални и най-вроятно сте ги срещали във всеки втори Instagram.

Tezza

Приложението за обработка на снимки

Приложенията за обработка на снимки са безкрайни почти колкото Вселената. Безкрайни са и филтрите, настройките и елементите, които може да променяте. И ако сте фен неограничените възможности, най-вероятно (безплатната) Tezza не е за вас. Ако обаче (като мен) предпочитате да имате 2-3 филтъра и най-много десетина базови настройки, това е вашето място.

В безплатната версия имате 4 филтъра на ваше разположение, както и 10 основни настройки, които според мен са напълно достатъчни да направите прилична обработка на снимка. В платената версия възможностите рязко скачат и може да използвате неограничен брой филтри и да откарате по няколко часа в обработка.

Бонус са и различните темплейти, които има в приложението, макар че аз рядко ги ползвам.

AppForType

Приложението за текст на кирилица

В общи линии когато ползвам AppForType, приложението предизвиква такъв фурор и толкова запитвания, колкото успявам да предизвикам с доста малка част от сниките и съдържанието си. Което говори достатъчно добре за качествата му и за съжаление не особено добре за моите.

AppForType е всъщност приложение, което ви дава възможност да правите различни колажи, да добавяте елементи, цитати, картинки, текстури и… текст. И макар че текстът не е основна цел на това приложение, заради възможността да пишете на кирилица се оказва, че на практика именно това е звездата в шоуто.

Уловката е, че фонтовете се заплащат – еднократно, за всички, но според мен напълно си заслужава.

StoryLuxe

Приложението когато и вие не знаете откъде да почнете

Подобно на Unfold и тук има различни темплейти, най-често организирани като колажи на някаква тема (като стара филмова лента, полароид и други). От всяка тема има безплатни шаблони, както и платени такива. StoryLuxe дава възможност и за базова обработка, като предоставя няколко филтъра. На фона на останалите приложения, това като че ли има най-малко функции, така че и по-рядко го използвам. Ако обаче сте модерни и сте visual storyteller, traveler и всякакви други ‘er’, най-вероятно ще се разберете чудесно с това.

Mojo

Приложението за видео сторита

Ако сте попадали на тези анимирани сторита в Instagram – това е приложението, с което обикновено се правят. В рамките на 15 секунди разпределяте постепенната поява на текст и снимки.

Въпреки че несъмнено има своите предимства и е свалено на телефона ми от доста време, всъщност така и не стигам до публикуването на сторита, направени с него. Причината е, че просто нямам нерви да изчакам анимацията да стигне до края си. Същото е когато гледам и сторита в Instagram направени с Mojo – обикновено сменям на следващото, просто защото кой има време да чака да се визуализира цялата картинка?! Ако обаче харесвате нещо да се движи и точно това ви задържа вниманието – пробвайте го.

В безплатната версия има достатъчно темплейти, но ако все пак предпочитате да имате поне още толкова – има и платена версия.

Published by

maggievitty

www.instagram.com/maggievitty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s